Χρεωστικό ένα στα τρία εκκαθαριστικά της Εφορίας

Ζημιές αλλά και κέρδη για τους φορολογούμενους φέρνουν τα φετινά εκκαθαριστικά της Εφορίας. Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις προκύπτουν για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και υψηλά εισοδήματα, τους φορολογούμενους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Αντίθετα ελαφρύνσεις θα έχουν οι μισθωτοί με μεσαία εισοδήματα, οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση του 22% των φορολογικών δηλώσεων (1.377.251 σε σύνολο 6,2 εκατ. δηλώσεων) δείχνουν ότι για πάνω από έναν στους τρεις φορολογούμενους που έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής τη φορολογική τους δήλωση το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό. Οι φορολογούμενοι δηλαδή καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 ο οποίος κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 750€. Η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ