Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα μέτρα που «καίνε»

Εργασιακά, ειδικά μισθολόγια περικοπές επιδομάτων αποκρατικοποιήσεις ακόμη και ανεξάρτητες αρχές αφορούν τα 25 ανοιχτά προαπαιτούμενα που θα πρέπει να κλείσουν το αργότερο μέχρι και το EWG της 6ης Ιουνίου, ώστε να κλείσει επιτέλους η δεύτερη αξιολόγηση.

Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο συντονίζει όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι και το EWG που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 6 Ιουνίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπου η Ελλάδα περιμένει και την δόση της δεύτερης αξιολόγηση, αλλά και κάποια λύση για το χρέος.

Το θέμα των προαπαιτούμενων υποβαθμίζεται ακόμη και από τους δανειστές οι οποίοι, όλοι θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την συμπλήρωση της έκθεσης συμμόρφωσης που θα πρέπει να υποβάλλει ολοκληρωμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο επόμενο Eurogroup.

Ωστόσο, αν λείπουν κάποια από τα 140, τότε -εκτός από την λύση- η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί και για υποχρεώσεις χρέους ύψους 7,4 δισ. ευρώ που έρχονται τον Ιούλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ