Βάλντις Ντομπρόβσκις: Ευθυγράμμιση με το εφικτό για το χρέος

“Όταν θέτουμε τις προσδοκίες πολύ ψηλά, είναι λογικό ότι χρειάζεται να τις ευθυγραμμίζουμε σε αυτό που πολιτικά και τεχνικά είναι εφικτό”, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη στη Ναυτεμπορική, υπογραμμίζοντας ότι το πλαίσιο της συζήτησης για το ελληνικό χρέος δεν είναι άλλο από τη δήλωση του Εurogroup τον Μάιο το 2016.

Η Ελλάδα πλέον υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πάντως ότι απομένουν ακόμη ορισμένα προαπαιτούμενα, “εφαρμόζονται την ώρα που μιλάμε”, προτού οι θεσμοί υποβάλλουν την τελική έκθεση συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Ο ίδιος διαπιστώνει πρόοδο στη συζήτηση για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς “η απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ θα πρέπει να παραμείνει για 5 χρόνια, έως το 2022, αντί για 10 χρόνια που προβλέπονταν αρχικά”. “Παραμένουμε στο Plan A” δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς για την περίπτωση που το ΔΝΤ δεν πειστεί να συμμετάσχει ξανά με χρήματα στο πρόγραμμα, καθώς θεωρεί εφικτή την ευόδωση των διαβουλεύσεων στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ