LIVE το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα – Όλες οι εξελίξεις

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup , με το ελληνικό ζήτημα να παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πηγές της διαπραγμάτευσης,  οι τέσσερις (Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Λεμέρ, Τόμσεν) δεν κατάφεραν τελικά να συμφωνήσουν σε επαρκές προσχέδιο.

Όπως μεταδίδει ο Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες για το real.gr, μετά από σχεδόν 4 ώρες διακοπής και αλλεπάλληλες επαφές για την λήψη μιας απόφασης που θα επιτρέπει την επιστροφή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκανγκ Σόιμπλε, ο Γάλλος ομολόγός του Μπρούνο Λεμέρ και ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, δεν κατάφεραν να βρουν κοινό σημείο συμφωνίας.

Η 4μερής γίνονταν ξεχωριστά, μιλώντας πάνω σε διαφορετικά προσχέδια μιας σχετικής απόφασης. Σύμφωνα με πηγές με καλή γνώση της συνάντησης, στο τραπέζι έπεσαν πολλές διαφορετικές εκδοχές των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα από το 2023 ως το 2060 και διαφορετικές εκδοχές των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους.

Οι πληροφορίες του Θάνου Αθανασίου αναφέρουν ότι το θέμα της έκθεσης συμμόρφωσης (compliance report) που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, έχει λάβει το πράσινο φως από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.  

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ