DW: Γκάμπριελ εναντίον Σόιμπλε για το θέμα του ελληνικού χρέους

Να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος διαφοροποιείται με τον τρόπο αυτή για άλλη μια φορά από τη γραμμή που έχει χαράξει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Κάθε τόσο έχει δοθεί στην Ελλάδα η υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους. Τώρα θα πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», λέει χαρακτηριστικά ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προς τη σημερινή Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ και η πλειονότητα των χωρών της Ευρωζώνης είναι διατεθειμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα και αυτό «δεν θα πρέπει να αποτύχει τώρα εξαιτίας της γερμανικής αντίστασης», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Υποστηρίζοντας απροκάλυπτα το ελληνικό αίτημα, ο πρώην πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και νυν υπουργός Εξωτερικών εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι και το υπουργείο του κ. Σόιμπλε «ενδιαφέρεται για λύση» και πως «εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση». Σήμερα Δευτέρα θα «πρέπει να αρθούν τα πολιτικά εμπόδια», όπως λέει.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ