Αγώνας δρόμου και εκτός Βουλής για τα 140 προαπαιτούμενα

Αγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα υπουργεία που έχουν ευθύνη για κάποια από τα 140 προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να ολοκληρωθούν όλα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Πλέον το άγχος των ελληνικών αρχών είναι η έκθεση συμμόρφωσης που θα πρέπει να συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από το Eurogroup να έχει «τσεκάρει» όλα τα κουτάκια του μακρύ κατάλογου των προαπαιτούμενων.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι δανειστές δεν ξεχνούν ούτε τις λεπτομέρειες και θέλουν την υλοποίηση των μέτρων της κάθε αξιολόγησης στο 100%.

Κατά την πρώτη αξιολόγηση υπήρξε μια ανοχή λόγω Brexit. Η συμφωνία έκλεισε μεν στις 25 Μαΐου του 2016, αλλά οι ελληνικές αρχές υποχρεώθηκαν σε συμπληρωματική νομοθεσία, η οποία ολοκληρώθηκε μέχρι και τα μέσα Ιουνίου με την δόση τότε να έρχεται τον Ιούλιο.

Αυτή την φορά υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να είναι εγκαίρως έτοιμα όλα. Η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος συνδέεται και με την ελάφρυνση του χρέους και τελικά με μια συνολική συμφωνία για αξιολόγηση χρέος και ελλείμματα μετά το 2018 το άγχος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ