Στουρνάρας: Οι αγορές προεξοφλούν την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup

Οι αγορές προεξοφλούν την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Eurogroup της 22ας Μαΐου και τη βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διοικητής σημείωσε ότι ο αναγκαίος μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, σημειώνοντας ότι βασικός στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή σε μία διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Ο Διοικητής τόνισε και πάλι ότι είναι επείγον να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο αποτελεί πολύ σημαντικό εμπόδιο στην ανάκαμψη της οικονομίας.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα αλλά και η ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

«Στόχος μας, μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών της τρέχουσας αξιολόγησης, πρέπει να είναι η διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη, κυρίως μέσω ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου», είπε.

«Σημαντική πρόκληση σήμερα είναι η αναβάθμιση του εξαγωγικού προτύπου, από εξαγωγές προϊόντων χαμηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης, σε εξαγωγές μέσης και υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης, καθώς και η ένταξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς αλυσίδες αξίας», συνέχισε, προσθέτοντας: «Η ελληνική οικονομία διαθέτει σήμερα όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να παράγει και να εξάγει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες».Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ