Διαβεβαιώσεις για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης των 7 δισ. ευρώ

Την διαβεβαίωση ότι θα εγκριθεί έγκαιρα η δόση των 7 δισ. ευρώ, ώστε η Ελλάδα να έχει τα χρήματα για πληρώσει τις υποχρεώσεις ύψους 7,4 δισ. ευρώ για το χρέος το Ιούλιο έλαβε η Ελλάδα από το EuroWorking Group, το οποίο συνήλθε εκτάκτως μετά την συμφωνία της περασμένης Τρίτης για την δεύτερη αξιολόγηση.

Ως γνωστό, ο Ιούλιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας του χρόνου σε ότι αφορά τις πληρωμές για τις υποχρεώσεις χρέους, οι οποίες θα φτάσουν περίπου τα 7,4 δισ. ευρώ (6,6 δισ. για την πληρωμή χρεολυσίων και 800 εκατ. για την πληρωμή τόκων).

Το δημόσιο θα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις και τους επόμενους μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Από τις υποχρεώσεις του Ιουλίου τα 4 δσ. ευρώ αφορούν ομόλογα που παρακρατά την ΕΚΤ 2,1 δισ. ευρώ που αφορούν την λήξη του τριετούς ομολόγου που εκδόθηκε δοκιμαστικά το 2014 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ και άλλα 200 εκατ. ευρώ για τόκους.

Κοινοτικός αξιωματούχος τόνιζε την Παρασκευή ότι με την τελική συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση μέχρι και την εκταμίευση της δόσης υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα 4-5 εβδομάδων μέχρι και την εκταμίευση της.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ