Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι – Αναλυτικός πίνακας

Στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2016 κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων για το πασχαλινό τραπέζι στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παρά την αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24% και παρά τις αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Παράλληλα, αναφέρεται ότι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμαίνεται και η τιμή του αρνιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία του ΙΕΛΚΑ:

Συνολικά το μέσο τυπικό καλάθι του 2017 στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ υπολογίζεται στα 58,53 ευρώ σχεδόν στην ίδια τιμή σε σχέση με το 2016 με 57,82 ευρώ. Σημειώνεται ότι αρκετά από τα προϊόντα (ποτά, ξύδι, μουστάρδα, τσουρέκι, φύλλο) για τα οποία πραγματοποιήθηκαν τιμοληψίες έχουν αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (και από 13% σε 24% σε σχέση με το 2015) και η συνολική τιμή του τυπικού καλαθιού χωρίς αυτές τις αυξήσεις είναι μειωμένη σε σχέση με το 2016 (-1%).

Σημειώνεται επίσης ότι στα οινοπνευματώδη ποτά και μπύρες οι αυξήσεις όπου εμφανίζονται προέρχονται από την εφαρμογή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα κρασιά. Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ