Κόβεται το «χαράτσι» στις αιτήσεις αγροτικών επιδοτήσεων

Αλλάζει άρδην το σύστημα διαχείρισης των αγροτικών επιδοτήσεων, με τους δικαιούχους αγρότες να μην έχουν πλέον υποχρέωση καταβολής τιμήματος εφόσον οι δηλώσεις που υποβάλλουν δεν εμπεριέχουν αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (αριθμός στρεμμάτων, είδος καλλιέργειας, κ.ά.).

Η ευθύνη του μηχανογραφικού συστήματος του ΟΣΔΕ περνάει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταργούνται οι λεγόμενες «πύλες» διαφόρων φορέων που διαχειρίζονταν τις αιτήσεις χορήγησης των αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αποκτούν ενιαία οντότητα με σκοπό να αποκτήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και ενιαία λειτουργία, ενώ θα υπόκεινται σε διαρκή έλεγχο.

Το πλέον σημαντικό για τους αγρότες δικαιούχους επιδοτήσεων είναι ότι πλέον δεν θα υποχρεούνται να πληρώνουν τίμημα για την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης. Ποσά που σε ετήσια βάση ανέρχονταν σε 75 εκατομμύρια ευρώ και επιβάρυναν εξ ολοκλήρου τους παραγωγούς. Τα ποσά αυτά μειώθηκαν πέρυσι στα 35 εκ. ευρώ, με στόχο να μειωθούν φέτος κάτω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ και σε βάθος κάποιων ετών να καταργηθούν οι όποιες επιβαρύνσεις.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ