“Πληρώνουμε ενώ μας χρωστάνε”

Aπορία για τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας σχετικά με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), καταλογίζοντας στο κράτος ότι προσπαθεί να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες στις πλάτες των φαρμακοποιών.

«Το ότι δρομολογούνται πληρωμές των τρεχόντων χρεών είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορεί να κάνει το κατά τ’ άλλα αφερέγγυο κράτος, προκαλεί όμως αίσθηση το γεγονός ότι τα τεράστια χρέη του προς τους φαρμακοποιούς, επιμένει να τα θάψει κάτω από το χαλί», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΦΣΑ, που διερωτάται μήπως αυτό αποτελεί απόδειξη για την πλήρη κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης και του κοινωνικού κράτους.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι μέχρι σήμερα το κράτος οφείλει στους φαρμακοποιούς 950.000.000 ευρώ, για μέρος των οποίων θα κληθούν να καταβάλλουν φόρους, για εισοδήματα δηλ. που δεν έχουν εισπράξει.

Τέλος, κι αφού επισημαίνεται ότι ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης που όριζε ότι μέχρι 31 Μαρτίου 2012 θα έχουν εξοφληθεί όλα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, 1/6/2012 έχουν καταβληθεί 70 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου το 10% των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, την ώρα που με το «κούρεμα» των αποθεματικών τους, τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν 12 εκατ. ευρώ.                      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ