Δίνει πάνω από 50% στην έξοδο

Υπάρχουν πάνω από 50% πιθανότητες να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ, εκτιμά, ο πρόεδρος της ιταλικής τράπεζας  Monte dei Paschi, Αλεσάντρο Προφούμο, σύμφωνα με το Reuters.

O Προφούμο την ίδια στιγμή είναι βέβαιος ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει, τονίζοντας ότι ανησυχούσε πως η Ευρώπη βρισκόταν σε αδιέξοδο, όμως πιστεύει ότι θα καταφέρει να συρθεί πίσω από το χείλος του γκρεμού όπως έχει κάνει σε προηγούμενες κρίσεις.  

«Ανησυχώ γιατί είτε η Ευρώπη θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω, είτε θα προχωρήσουμε μπροστά, όμως δεν μπορεί να μείνει στάσιμη. Είμαι βέβαιος ότι κάθε φορά που η Ευρώπη έχει μπλέξει σε μπελάδες, έγιναν βήματα προς τα μπροστά», είπε μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση.  Ερωτηθείς για τον κίνδυνο η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, επισήμανε: «Σήμερα, οι πιθανότητες μίας ελληνικής εξόδου είναι υψηλές, πάνω από 50%»

Ο Προφούμο είπε ότι ένα «plan b» για την Ευρώπη προκειμένου να προστατευθούν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης από τον κίνδυνο μετάδοσης, θα ήταν να αυξηθούν τα τείχη προστασίας γύρω από χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, είτε μέσω της αγοράς κρατικών ομολόγων είτε μέσω μία νέας ένεσης ρευστότητας από την Ε.Κ.Τ. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ