• "Η παραμονή της Ελλάδας συμφέρει"

  10:14 πμ, Κυριακή 27 Μάι 2012 10:14 πμ, Κυριακή 27 Μάι 2012

  Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καθώς αυτή θα ήταν "η οικονομικά και πολιτικά καλύτερη λύση", τάσσεται ο ομοσπονδιακός της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακής εφημερίδας "Κουρίρ".

  'Οπως επισημαίνει ο Αυστριακός πρόεδρος, οικονομικά καλύτερη λύση σημαίνει "φθηνότερη", ενώ η πολιτικά καλύτερη σημαίνει "η σταθερότερη και λιγότερο επικίνδυνη λύση".

  Σύμφωνα με τον κ. Φίσερ, στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται εκ νέου στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν είναι δυνατός ένας δρόμος για την παραμονή ή όχι, της χώρας τους στην Ευρωζώνη.

  Ο ίδιος θεωρεί, στη βάση και όλων όσα λέγονται από τους ειδικούς, ότι μια εγκατάλειψη της Ευρωζώνης θα ήταν, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη και άρα και για την Αυστρία, "η χειρότερη, η ακριβότερη και η επικινδυνότερη λύση".

  Υπενθυμίζεται, πως ο Αυστριακός πρόεδρος, μετά τις συνομιλίες του την περασμένη Δευτέρα στη Βιέννη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είχε ζητήσει να σταματήσουν οι επιπόλαιες εκτιμήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

  Ζητώντας να λυθούν τα προβλήματα και να διατηρηθεί η Ευρωζώνη ακέραιη, ο Χάιντς Φίσερ είχε χαρακτηρίσει ως επιπόλαιο και λάθος να γίνονται προγνώσεις ως προς μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και για το κατά πόσον θα μπορέσουν να την αντέξουν οι ευρωπαικές οικονομίες, ενώ είχε εκφράσει συγχρόνως τη "μεγάλη εκτίμησή" του προς την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που, όπως σημείωσε, είναι ισότιμοι με τους πολίτες των άλλων χωρών.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα