Μοσκοβισί: Αναμένουμε τις αντιπροτάσεις της Αθήνας

Συγκεκριμένες κινήσεις που θα «ξεκλειδώσουν» την αξιολόγηση περιμένει τα επόμενα εικοσιτετράωρα – μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας – ο Πιερ Μοσκοβισί από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο δελτίο του Σκάι.

Ειδικότερα, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βήμα που περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει, δήλωσε: «Ναι, αυτό το είπα στον Αλέξη Τσίπρα. Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να σκεφτεί και να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα».

Ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα και έκανε λόγο για ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη και τους δημοσιονομικούς στόχους. «Θεωρώ ότι πρέπει να βασίσουμε τις αποφάσεις μας πάνω σε αυτούς τους αριθμούς, που είναι οι σωστοί», τόνισε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά ταυτόχρονα να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας.

«Δεν θέλουμε άλλη λιτότητα, χρειαζόμαστε ευημερία. Πρέπει να συζητήσουμε εντατικά, ελπίζω και πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή τη Δευτέρα στο Eurogroup. Κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούμε», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. 

Διαβάστε επίσης:

Μοσκοβισί: Τώρα πια δεν υπάρχει η απειλή του Grexit

Μοσκοβισί: Το ΔΝΤ αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας και για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ