“Να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα”

“Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν στην Ελλάδα δινόταν, για παράδειγμα, ένα έτος παραπάνω για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο” είπε o πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο γερμανικό πρακτορεία DPA, δηλώνοντας έτσι θετικός στο να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, “θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα αφού σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα”. Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα: “Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε”, τόνισε, στέλνοντας μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη:

“Nα μην κουνούν το δάκτυλο στους Έλληνες, αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν. Δεν μπορούμε να επέμβουμε στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων”.

Ο πρόεδρος του Eurogroup απέρριψε το σενάριο της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως “εξίσου άχρηστη λύση θα ήταν η πλήρης αναστροφή της Ελλάδας από το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ