Αχτσιόγλου: Τροχοπέδη το ΔΝΤ για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα, επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών που είχε με τη Γερμανίδα ομόλογό της Αντρέα Νάλες.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε επίσης ότι «αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται: Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθώς και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ».

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ανταπόκριση της κ. Νάλες ήταν θετική «αναφορικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Διαβάστε επίσης:

Σε ελεύθερη πτώση τα εισοδήματα στον ευρωπαϊκό Νότο, καταρρέουν και τα ασφαλιστικά ταμεία

Μείωση αφορολόγητου, περικοπή συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ για να κλείσει η αξιολόγηση

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ