“Άγνοια” Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για τον πάγο στα μέτρα του χρέους

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παγώσει την προώθηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων, υποστηρίζει το πρακτορείο MNI.

Ενας εξ αυτών δήλωσε: Προσωπικά δεν είχα ενημερωθεί για την απόφαση που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι υπουργοί, αν κάποιος είχε ενημερωθεί και πώς πάρθηκε η απόφαση. Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή, δεν είναι ομόφωνη.

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τότε δεν υπάρχει ομοφωνία και για να «παγώσουν».

«Όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καλό», σχολίασε.

Εν τω μεταξύ υψηλόβαθμη πηγή που κλήθηκε να σχολιάσει το εάν το άρθρο-απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί στον Πολ Τόμσεν αντανακλά τις απόψεις του συνόλου της Κομισιόν, δήλωσε «επί της αρχής, ναι», προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να πυροδοτείται η διαφορά. «Πρέπει να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το ΔΝΤ και να φτάσουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν».

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Κομισιόν είναι θετική στην απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει το έκτακτο επίδομα και ότι το λάθος είναι ότι δεν επικοινωνήθηκε στους δανειστές πριν ανακοινωθεί, εκτιμώντας ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η απόφαση για το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων μπορεί να αναστραφεί.

Πηγή: euro2day

 

Διαβάστε επίσης:

CNBC: Η Ελλάδα σε νέα οικονομική αναταραχή, η Ευρώπη σε κρίση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ