• Αισιοδοξία Μοσκοβισί και Σαπέν για συμφωνία– Σκληρή στάση από τον Σόιμπλε – ΒΙΝΤΕΟ

  12:13 μμ, Δευτέρα 05 Δεκ 2016 12:13 μμ, Δευτέρα 05 Δεκ 2016

  Την αισιοδοξία τους για συμφωνία στο σημερινό Eurogroup εξέφρασαν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ τη σημασία της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, επεσήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες δήλωσαν:

  Αισιόδοξος για πρόοδο στο Εurogroup o Mοσκοβισί

  «Πιστεύω ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα κάνει τόσο μεγάλες προσπάθειες, οι εταίροι της, οι πιστωτές πρέπει να πλαισιώσουν αυτές τις προσπάθειες αποτελεσματικά» σημείωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

  «Καταρχάς θα εξετάσουμε πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια τεχνική συμφωνία, έχουν γίνει πολύ σημαντικές πρόοδοι σ' αυτό τον τομέα» πρόσθεσε.

  Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

  Σκληρή στάση Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών - ΒΙΝΤΕΟ

  «Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

  «Νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και να εφαρμοστούν», συμπλήρωσε ο Σόιμπλε.

  Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. Θα πρέπει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος», τόνισε ο Σόιμπλε.

  Συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους βλέπει ο Σαπέν – ΒΙΝΤΕΟ

  «Νομίζω ότι θα έχουμε σήμερα μία συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

  «Θα μιλήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προόδους, Είναι η πρώτη κυβέρνηση που έχει πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα. Φυσικά υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα και αυτό δεν αφορά μόνο τον δημοσιονομικό τομέα», σχολίασε ο Μισέλ Σαπέν.

  «Η Ελλάδα αφού σέβεται τις δεσμεύσεις της, πρέπει και η Ευρώπη να το κάνει. Μέσα στο πλαίσιο αυτών των δεσμεύσεων, πρέπει να λάβουμε μέτρα για να ελαφρύνουμε το χρέος. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και νομίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία ως προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, μετά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα του χρέους. Υπάρχουν βέβαια αντιφάσεις και κάποιες συγκρούσεις μεταξύ των μεν και των δε, αλλά νομίζω ότι είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε κάτι θετικό σήμερα», τόνισε ο Σαπέν.

  «Πρέπει να ενισχύσουμε την Ελλάδα και είναι μέλος της Ευρώπης», πρόσθεσε.

  Δείτε το απόσπασμα:

  Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση του χρέους

  "Δεν θα συναφθεί σήμερα κάποια μεγάλη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας", δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

  Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρίση στην Ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως μερικές ιταλικές τράπεζες έχουν ζητήματα, αλλά όχι ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας.

  Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας πρόσθεσε πάντως πως η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη.

  Υπ. Οικονομικών Λουξεμβούργου: Θα εργασθούμε σκληρά για μία απόφαση για το χρέος

  «Θα εργασθούμε πολύ σκληρά για αυτό σήμερα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει σήμερα απόφαση για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup.

  Διαβάστε επίσης:

  Πετρόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις

  Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση του χρέους

  Αισιόδοξος για πρόοδο στο Εurogroup o Mοσκοβισί - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα