Η λίστα με τα 10 μέτρα-σοκ που ζητούν οι δανειστές

Δέκα μέτρα που φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση περιλαμβάνει το προσχέδιο του μνημονίου που παρέδωσαν οι δανειστές στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών, όχι μόνο το ΔΝΤ αλλά και οι Ευρωπαίοι, ζητούν τόσο την αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, όσο και την κατάργηση της διοικητικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που διατηρεί ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.

Επίσης, επιμένουν στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και το 2020. Για το 2018 βλέπουν δημοσιονομικό κενό ύψους 700 εκατ. ευρώ ή 0,4% του ΑΕΠ και καλούν την κυβέρνηση να νομοθετήσει από φέτος μέτρα που θα διασφαλίζουν την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Καθημερινή, προτείνουν περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών, την κατάργηση της έκπτωσης για ιατρικές δαπάνες, τον επανασχεδιασμό ή την κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.

Σε ότι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια στο προσχέδιο του μνημονίου περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την άρση περιορισμών στη διαχείρισή τους και την εφαρμογή αυστηρότερων προϋποθέσεων για ένταξη των δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη.

Οι απαιτήσεις των πιστωτών καθιστούν αμφίβολη την επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ολονύκτιο θρίλερ με την τρόικα – Πλήρης διάσταση σε εργασιακά, δημοσιονομικό και ενέργεια

Στα 1,728 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός-μαμούθ» του 2017 για τον κλάδο αυτοκινήτου!

Εφορία και τράπεζες ναρκοθετούν τη ρύθμιση χρεών

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ