Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη

Την άποψη πως η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο “SkyNews”.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας προσέθεσε πως η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί και να είχε διατηρήσει εκείνη τον έλεγχο, «αντί να στηρίζεται στη σκληρή γραμμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να διαλέξει μεταξύ του δεξιού αυταρχισμού και των μειονεκτημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Αποτελούν όμως πολύ καλά επιχειρήματα για να μην είχε ενταχθεί η Ελλάδα», τόνισε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως «η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά δεν είναι ένα καλό επιχείρημα για να τεθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να βγει έξω από την Ευρωζώνη».

Τόνισε, ωστόσο, πως στην παρούσα φάση, είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρώπη: «Είναι άλλο πράγμα να λέω ότι δεν έπρεπε να μπούμε και άλλο ότι πρέπει να βγούμε. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε και που προσπάθησα όταν ήμουν υπουργός, ήταν να μην παίρνουμε άλλα δάνεια και να μην στηριζόμαστε σε πολιτικές που δεν αποδίδουν».

Δείτε εδω τη συνέντευξη

Διαβάστε επίσης:

Ολονύκτιο θρίλερ με την τρόικα – Πλήρης διάσταση σε εργασιακά, δημοσιονομικό και ενέργεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ