Ο Σταθάκης διαψεύδει ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης ήταν 86 δισ.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης κατηγορώντας την ότι η κριτική της κατά της κυβέρνησης περιορίζεται στην παρελθοντολογία και στα διαφημιστικά σποτάκια, χωρίς να καταθέτει καμία σοβαρή πολιτική πρόταση.

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρέωσαν με 86 δισ. ευρώ επιπλέον τη χώρα. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών, την οποία ο κ. Σταθάκης την απέρριψε, «ως μη ρεαλιστική υπό τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες».

«Η κυβέρνηση παρέλαβε μία κατάσταση με οριακό πλεόνασμα της οικονομίας και της ανάπτυξης. Με εκτίναξη της ανεργίας, συρρίκνωση της οικονομίας της τάξεως του 25% του ΑΕΠ, με 46% “κόκκινα δάνεια” και 5,5 δισ. ευρώ μέτρα για το 2015», τόνισε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Παρακολουθώ με δέος τη ΝΔ, στην εμμονή της να αναζητά τα αίτια για το πώς φθάσαμε στο 2015, διότι δεν έχει πολιτική. Δεν αποτελεί όμως σοβαρή κριτική προς την κυβέρνησή μας. Περιμένω μια φορά να έρθει η ΝΔ και να μας εξηγήσει πως βγάζει αυτό το κόστος των 86 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Σταθάκης κατέληξε: «Από τα 86 δισ. ευρώ του δανείου, τα 50 δισ. ευρώ είναι η αναχρηματοδότηση των δανείων με νέους ευνοϊκότερους όρους και αποπληρωμή τους σε 30 χρόνια, αντί για πέντε ή έξι χρόνια. Περιλαμβάνει επίσης τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που δεν τα χρειαστήκαμε και δεν τα χρησιμοποιήσαμε, ενώ τα 11 δισ. ευρώ είναι τα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παπαχριστόπουλος: Έχω αντιρρήσεις για τον εκλογικό νόμο – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ