Σταθάκης: Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στις εξελίξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση ότι «οι αγορές αντέδρασαν θετικά στις εξελίξεις» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφορικά με τον περιβόητο «κόφτη» ο υπουργός σημείωσε: «Ο μηχανισμός προσαρμογής, έτσι όπως συμφωνήθηκε, είναι η δική μας προσέγγιση η οποία λέει κάτι εξαιρετικά απλό: βγαίνουν τα στοιχεία της Eurostat στις 21 Απριλίου και τις επόμενες δέκα ημέρες, εάν υπάρχει απόκλιση, τότε ο υπουργός Οικονομικών, με έναν συνδυασμό μέτρων, θα αποφασίσει την αναγκαία προσαρμογή αυτής της απόκλισης».

«Το 2016 θα είναι μία χρονιά που θα πετύχουμε το δημοσιονομικό στόχο. Την άνοιξη του 2017 που θα βγουν τα στοιχεία του 2016 δεν θα χρειαστεί καμία δημοσιονομική προσαρμογή» τόνισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για την κριτική της αντιπολίτευσης για τον μηχανισμό υπογράμμισε: «Είναι ένας μηχανισμός που είναι κοινός τόπος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και σε αυτές που είναι εκτός μνημονίου. Νομίζω ότι η αντιπολίτευση πρέπει να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά της διότι είναι ο μόνος μηχανισμός που δεν έχει ούτε μέτρα, προαποφασισμένα κυρίως, και δεν αποτελεί τέταρτο μνημόνιο»

Όσον αφορά στο χρέος ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι το χρέος, χωρίς μέτρα, είναι βιώσιμο» και παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» για την ελάφρυνσή του.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση του Βέμπερ στον Τσίπρα – Παπαδημούλης: Θα τον βλέπετε στον ύπνο σας – ΒΙΝΤΕΟ

Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για συμφωνία με την Ελλάδα

σχολίασε κι εσύ