Προς το σημερινό Euro Working Group, τα βλέμματα κυβέρνησης και δανειστών

Στο Euro Working Group, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, στρέφονται τα βλέμματα της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών, καθώς η έκβασή του ενδέχεται να κρίνει αρκετά για το έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και θα μετέχουν στελέχη των εκπροσώπων των δανειστών, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας αναμένεται να τεθούν τόσο η αρχιτεκτονική, όσο και η νομική μορφή του πακέτου των «προληπτικών μέτρων» ύψους 3,6 δισ. ευρώ, για το οποίο το ΔΝΤ επιμένει να συμπεριληφθεί στο ελληνικό πρόγραμμα ως «εχέγγυο» για την περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και το 2018.

Στη συνέχεια, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα για την επανάληψη των εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεων και τη διευθέτηση των λεπτομερειών για τα «προληπτικά μέτρα».

Στόχος θα είναι η έκδοση ενός staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο), η οποία θα λάβει την πολιτική έγκριση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σημαίνοντας την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι Αnonymous “χτύπησαν” την Τράπεζα της Ελλάδας 

Τα 3 πλεονεκτήματα και τα 2 μειονεκτήματα στην αξιολόγηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ