Αλεξιάδης: Προ των πυλών τρία νομοσχέδια – ΒΙΝΤΕΟ

Τρία νομοσχέδια βρίσκονται προ των πυλών της Βουλής ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα το πρώτο αφορά στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το δεύτερο στο φορολογικό που εμπεριέχει τη διάταξη για τη σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο και το τρίτο που αφορά στην οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων χρημάτων.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε με έμφαση πως εκείνος μπορεί να έχει όλη την καλή διάθεση να προχωρήσει άμεσα τόσο το φορολογικό όσο και άλλες ρυθμίσεις αλλά η τρόικα τα εξετάζει λεπτομερώς έχοντας ενστάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το θέμα παράτασης της απόσυρσης τονίζοντας πως το κράτος χάνει χρήματα από την καθυστέρηση ενεργοποίησης του μέτρου αλλά η τρόικα δεν έχει πεισθεί για την αποτελεσματικότητά του.

‘Οσον αφορά στην απαλλαγή από τον ΦΠΑ για δωρεές προς τους πρόσφυγες ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως ήδη έχει ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη.

Για την καθυστέρηση των φορολογικών δηλώσεων ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες καθστερήσεις οφείλονται στην διαπραγμάτευση αλλά και στο γεγονός πως πρέπει να νομοθετούμε με συγκεκριμένο τρόπο μετά από διάλογο.

Σχετικά με την υπεροφρολόγηση ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε την περίπτωση φορολόγησης των ακινήτων επισημαίνοντας πως από τα 600 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ ανήλθαν σε 3,3 δισ. ευρώ!

Δείτε το σχετικό video από τον ΣΚΑΪ:

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα 2,5 δισ. ευρώ φέρνει ο συμβιβασμός ΕΕ-ΔΝΤ

Κίνα: Στόχος η ανάπτυξη 6,5% και πλέον στο νέο πενταετές πλάνο

«Υπόδειγμα μαθητή» με προκλήσεις η Κύπρος για τους Financial Times

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ