Χίος: Εμφύλιος ξέσπασε στο Επιμελητήριο για τη σίτιση των προσφύγων

Εμφύλιο πόλεμο προκάλεσε η επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου, με την οποία ζητείται ουσιαστικά από τις υγειονομικές υπηρεσίες να κλείσουν τις κοινωνικές κουζίνες, που εξυπηρετούν την σίτιση των προσφύγων.

Με μια εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωσή τους, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Παππάς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Μικές Κριμιζής και Νίκος Χούληςδιαχωρίζουν την θέση τους από την απόφαση της διοικητικής επιτροπής «να προβεί σε καταγγελία ενάντια στους χώρους παρασκευής γευμάτων που προορίζονται για τους πρόσφυγες, με πρόσχημα της διασφάλισης της υγείας των προσφύγων και των εθελοντών».

Οι τρεις του Δ.Σ. καταγγέλλουν επιπλέον ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ολοφάνερο ότι διακατέχεται από συντεχνιακές αντιλήψεις και ιδιοτελείς σκοπιμότητες που στις παρούσες συνθήκες το μόνο που προκαλούν είναι αίσθημα ντροπής. Βασιζόμενοι στον ανθρώπινο πόνο οι διαμαρτυρόμενοι επαγγελματίες θέλουν να στηρίξουν την τσέπη τους.

Γιατί τίποτα από τη στάση αυτή δεν μας πείθει ότι πρόκειται για ευαισθητοποιημένους πολίτες στα ζητήματα υγείας όλων αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, που πέρα από τραγικά θύματα της ασυνειδησίας των εκ του ασφαλούς δρώμενων πολιτών που δε θέλουν να τους βλέπουν μεν – γιατί ενοχλούνται – αλλά να τους απομυζούν δε όσο αυτό είναι δυνατό», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Τέλος, οι κ.κ. Παππάς, Κριμιζής και Χούλης διερωτώνται με νόημα γιατί η εν λόγω επιστολή εστάλη μία ημέρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό.

Μετά από την εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι οι αντιδράσεις θα μεταφερθούν στην συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Μαρτίου 2016.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

Διαβάστε επίσης:

Πλοίο με 829 μετανάστες και πρόσφυγες φθάνει στον Πειραιά

Εκτενέστατο ρεπορτάζ του Channel 4 για την κατάσταση στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ