Δραγασάκης: Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα

Στον Βασίλη Σκουρή

Σκληρή γραμμή τηρεί ο Γιάννης Δραγασάκης ενόψει της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, ενώ εμμέσως πλην σαφώς συνδέει αξιολόγηση με προσφυγικό

«Πρέπει να αποφύγουμε κάθε παρέκκλιση από τον στόχο της μη περικοπής των κύριων συντάξεων», τονίζει με συνέντευξή του στη Realnews, ενώ προειδοποιεί τους θεσμούς πως «δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα». 

Αφήνει, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης, υπογραμμίζοντας πως «κάθε εμπλοκή, κάθε απαίτηση εκτός των συμφωνηθέντων δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης και των θεσμικών της οργάνων», δηλώνει δε πως αν υπάρξουν αποκλίσεις στα έσοδα θα είναι της τάξης του 0,4% έως 0,8% του ΑΕΠ, κάνοντας λόγο «για προβλέψιμες καταστάσεις και διαχειρίσιμα μεγέθη». 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτιμά ότι «το προσφυγικό δεν συνδέεται άμεσα με την πρώτη αξιολόγηση, ωστόσο γεγονός είναι ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και διαμορφωθούν θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο Γ. Δραγασάκης, τέλος, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και σε εκείνους που «καλλιεργούν την εικόνα κατάρρευσης των πάντων για να δικαιολογήσουν ή να βρουν ρόλο ύπαρξής τους», τονίζοντας: 

«Υπάρχουν όντως δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα να γίνει failed state (σ.σ.: αποτυχημένο κράτος). Ομως, απέναντι σε αυτά τα σχέδια πρέπει να υπάρξει καθολική αντίθεση».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ANAΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΗ REALNEWS

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ πρόστιμο για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας

Αναμένουν σήμα του EWG για ασφαλιστικό, φορολογικό και αξιολόγηση

Μνημόνιο με δέλεαρ το κούρεμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ