Αλεξιάδης: Δεν κινούμαστε στη λογική φόροι, φόροι, φόροι…

«Δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα λίγοι ή πολλοί φόροι αλλά δίκαιοι ή άδικοι φόροι» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε μία λογική της επιβάρυνσης της φορολογίας ούτε κινούμαστε στη λογική φόροι, φόροι, φόροι. Είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε κάποια μέτρα ώστε να έχουμε το σωστό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά που ακούγονται για τις φορολογικές κλίμακες αποτελούν σενάρια και μεταφορά των φορολογικών βαρών από τα χαμηλά εισοδήματα στα υψηλά».

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε πως αναζητούν έσοδα χωρίς να πλήξουν την κοινωνία και τους «ασθενέστερους» οικονομικά πολίτες.

Ο κ. Αλεξιάδης, αναφέρθηκε επίσης στα χρέη των καναλαρχών, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γ.Γ. Εσόδων του Κράτους.

«Δεν είναι δική μου αφήγηση ότι οι καναλάρχες χρωστούν πάνω από 34 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα της Γ.Γ. Εσόδων του Kράτους» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι:

«Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι όπως ζητάμε από τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους, έτσι πρέπει να γίνει και με τους καναλάρχες».

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ