ΓΣΕΕ: Λουκέτο και στη Softex με την κυβέρνηση απλά να καταγγέλλει

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΓΣΕΕ με αφορμή το “λουκέτο” στη Softex, λέγοντας πως η κυβέρνηση απλά καταγγέλλει.

“Την ώρα που η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις στη χώρα μας βάζουν λουκέτο, σήμερα προστέθηκε και η SOFTEX, η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, βλέποντας τη λίστα των ανέργων να γιγαντώνεται.

Η ΓΣΕΕ έχει εξαρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και το κάνει για πολλοστή φορά αλλά όπως φαίνεται απευθύνεται σε μη ευήκοα ώτα” αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

“Η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα για τη χώρα και η υφεσιακή και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης το μόνον που καταφέρνει είναι να αυξάνει τα λουκέτα στην αγορά και να ενισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις την εκβιαστική συμπεριφορά ανήθικων εργοδοτών.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και των αρμοδίων υπηρεσιών του ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ασκηθούν οι αναγκαίες πιέσεις προς την πολυεθνική, στην οποία ανήκει η SOFTEX, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να συνεχιστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης”.

 

Διαβάστε επίσης

Η καταγγελία της κυβέρνησης για τη Softex

Έκλεισε η Softex – Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ