Θρίλερ με την παράταση για τις αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη

Του Κώστα Αγγελόπουλου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι δικηγόροι των οποίων έχουν προκαλέσει το αδιαχώρητο στα Ειρηνοδικεία, όπου σπεύδουν να καταθέσουν αιτήσεις πελατών τους για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με δικηγορικούς συλλόγους, μέχρι χθες είχαν κατατεθεί 6.250 αιτήσεις, ενώ μέχρι αύριο 31 Δεκεμβρίου, οπότε εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο νόμο Κατσέλη, με το ισχύον ελαστικότερο καθεστώς, όσον αφορά στα κριτήρια, ενδέχεται να φθάσει τις 8.000.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οφειλέτες και το οποίο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, είναι ότι μέχρι αύριο πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσουν την αίτηση για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, με το παλιό, ευνοϊκότερο καθεστώς, όμως σκοντάφτουν, όπως καταγγέλλουν, στο γεγονός ότι οι τράπεζες δεν τους χορηγούν βεβαιώσεις οφειλών και αντίγραφα των δανειακών τους συμβάσεων, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αιτήσεών τους. Η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει πως τα δικαιολογητικά αυτά οι τράπεζες υποχρεούνται να τα χορηγούν ανέξοδα και εντός προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών, κάτι που φαίνεται να μην τηρείται πάντα αφού υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για καθυστερήσεις που φθάνουν τους δύο μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης

Οι «κρυφές» ποινές για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας – Ολόκληρη η εγκύκλιος

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ