Τι είπε ο ΥΠΟΙΚ της Κύπρου για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών – ΒΙΝΤΕΟ

Στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από την πρώτη στιγμή είχα δει ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν με θετικό τρόπο. Ήταν σε μένα ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έμπαινε σε περιπέτειες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ δύσκολη η θέση μου. Η σχέση σεβασμού και συνεργασίας με την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Αγωνιούσα και έβλεπα μία εξέλιξη των πραγμάτων που θα οδηγούσε εκεί που οδήγησε».

«Δεν δικαιολογώ τους εταίρους. Είναι να μην βρεθείς σε δύσκολη θέση αλλά σε αυτό το περιβάλλον λειτουργούμε . Εμείς ζητήσαμε τη βοήθειά τους. Εμείς βρεθήκαμε σε δύσκολή θέση. Λάθη και παραλείψεις δικά μας, μας άφησαν ευάλωτους και εκτεθειμένους. Συνεπώς δεν θα δικαιολογήσω συμπεριφορές τρίτων» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Έβλεπα να διαμορφώνεται ένα πολύ δύσκολο σκηνικό για την Ελλάδα, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο κυρίως για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες».

Ωστόσο σημείωσε ότι «τώρα υπάρχει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, υπάρχει μία γενικότερη εκτίμηση πως έχει υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα που φέρνει αποτελέσματα» και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως τα φορολογικά.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα κλείσουν και πότε θα ξανανοίξουν οι εφαρμογές του Taxis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ