Πόλσον: «Επένδυσα στις ελληνικές τράπεζες γιατί πιστεύω στην ανάκαμψη»

Στον Θανάση Τσίτσα

Συγκρατημένη αναστροφή του κλίματος για την ελληνική οικονομία και θετικές κινήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προσέλκυση επενδύσεων βλέπει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζον Πόλσον

Σε αποκλειστική του συνέντευξη του στη Realnews, στο περιθώριο του επενδυτικού φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη, προέβλεψε μεγάλες αποδόσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο και έξοδο στις αγορές το 2016, εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. 

Ο Τζ. Πόλσον είναι πρόεδρος του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Paulson & Co, το οποίο ελέγχει σήμερα σχεδόν το 9% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, το 7,32% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank (με βάση τον συνολικό αριθμό δικαιωμάτων ψήφου, πλην αυτών του ΤΧΣ) και το 9,99% της ΕΥΔΑΠ. Η Paulson & Co είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες στον κλάδο της, η οποία διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαιο ύψους 22 δισ. δολαρίων.

Ο 60χρονος μεγαλοεπενδυτής πόνταρε το 2007 στην κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime) στις ΗΠΑ και κέρδισε για τον εαυτό του 5 δισ. δολάρια, «τη μεγαλύτερη ίσως λεία στην ιστορία της Γουόλ Στριτ», σύμφωνα με την εφημερίδα «Νew Υork Τimes». Το περιοδικό «Forbes» αποτίμησε την περιουσία του στα 13,5 δισ. δολάρια, τοποθετώντας τον στο Νο 80 της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ