Ντάισελμπλουμ: Αυτά είναι καλά νέα

Tην ικανοποίησή του για την επίτευξη «ουσιαστικής συμφωνίας» μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας, εξέφρασε σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ενημερώθηκα ότι επετεύχθη ουσιαστική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα, οι οποίες είναι σημαντικές για την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτά είναι καλά νέα», τονίζει στη δήλωσή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σχετικά με τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι το EWG αποτίμησε την κατάσταση και «καλωσόρισε την ουσιαστική πρόοδο που έχει σημειωθεί», ενώ στη συνέχεια επισημαίνει ότι «το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να υιοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη».

Καταλήγοντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των συμφωνημένων προϋποθέσεων και την εφαρμογή της νομοθεσίας, το Eurogroup και το EWG είναι έτοιμα, αφενός να αποφασίσουν την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται με το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων και αφετέρου, να μεταφέρουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, από τα 10 δισ. ευρώ που προβλέπονται γι’ αυτόν το σκοπό.

Διαβάστε επίσης:

Mοσκοβισί: Είναι μια καλή μέρα σήμερα

“Βόμβα” Μητρόπουλου: Δικαστές προειδοποιούν ότι οι μειώσεις θα είναι αντισυνταγματικές – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ