• Ζητάνε κι άλλες μειώσεις μισθών

  2:04 μμ, Τετάρτη 18 Απρ 2012 2:04 μμ, Τετάρτη 18 Απρ 2012

  "Αρκετά με τα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα" γράφει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung που αναφέρεται στην έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική οικονομία.

  "Η Κομισιόν αναφέρεται αυτή τη φορά πιο ξεκάθαρα στη σκληρότητα των μέτρων λιτότητας, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους Έλληνες πολίτες. Ωστόσο επιμένει να πιέζει την Αθήνα για περαιτέρω μειώσεις και στον ιδιωτικό τομέα της τάξης του 15%" γράφει η εφημερίδα.

  "Την πρόταση αυτή θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σήμερα στις Βρυξέλλες" σημειώνει η S.Z.

  "Η Κομισιόν εκτιμάει ότι η βοήθεια που έχει δοθεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα ανέρχεται στα 380 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε χρέος 33.600 ευρώ για κάθε Έλληνα" αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:

  "Η Ε.Ε. ωστόσο σκοπεύει να στηρίξει οικονομικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει, τον τελευταίο χρόνο έχουν κλείσει 60.000 επιχειρήσεις ενώ μέσα στο 2012 αναμένεται να χαθούν ακόμη 240.000 θέσεις εργασίας".

  "Διατυπώνεται επίσης με σαφήνεια (στην έκθεση) ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική μόνο εάν καταπολεμηθεί η διαφθορά, οι βραδύτατες δικαστικές διαδικασίες και η υπερβολική γραφειοκρατεία" επισημαίνει η εφημερίδα.

  "Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται από τον κ.Μπαρόζο στον τομέα της ενέργειας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο -με το πρόγραμμα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, Helios- θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 60.000 νέες θέσεις εργασίας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα