Πακέτο Μπαρόζο για ανάπτυξη

Σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παρουσιάσει την Τετάρτη από το Στρασβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επικέντρωση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ σε πολιτικές υπέρ της απασχόλησης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με πρόσβαση σε δανεισμό, καθώς και την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής.

Εν όψει της ανακοίνωσης του πακέτου, στην ολομέλεια των επιτρόπων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία για θέματα ανάπτυξης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπαρόζο είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή πέντε προτάσεων στην Κομισιόν.

Στόχος του κ. Μπαρόζο, όπως σημειώνουν Τα Νέα, είναι να εξηγήσει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και τους οικονομικούς παράγοντες τους λόγους για τους οποίους οι πολιτικές του Μνημονίου δεν έχουν ακόμη αποδώσει στην Ελλάδα και στη συνέχεια να πείσει ότι μεσοπρόθεσμα τα αποτελέσματα θα φανούν.

Προς τον σκοπό αυτό αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τις ώς σήμερα αποφάσεις της Επιτροπής για την Ελλάδα, αλλά και τους τομείς στους οποίους η ελληνική οικονομία έχει σημαντικά βελτιωθεί. Αναμένεται επίσης να σκιαγραφήσει τα επόμενα βήματα και να εξηγήσει αναλυτικά ότι αν η Ελλάδα τα ακολουθήσει πιστά, θα καταφέρει περί το 2015 να επιστρέψει για δανεισμό στις αγορές.Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ