Κατρούγκαλος: Δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Τη δέσμευση ότι δεν επιβληθούν οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις έδωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ανακοινώνοντας ότι πριν από το συνολικό νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ασφαλιστικού συστήματος, θα κατατεθεί στη Βουλή «ενδιάμεσο» νομοσχέδιο. 

“Δεν θα επιβάλουμε οριζόντιες μειώσεις” είπε και “η αναγκαία αναπροσαρμογή θα γίνει μέσω του νέου συστήματος”, ενώ ανέφερε το ασφαλιστικό σύστημα ήταν και είναι κατακερματισμένο και με πολλούς διαφορετικούς κανόνες.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο ασφαλιστικό σημείωσε ότι “έχουμε δεσμεύσεις από το μνημόνιο που θα επιδιώξουμε να εξουδετερώσουμε μέσω της γενικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Σε αντικατάσταση συγκεκριμένων δεσμεύσεων που δεν θέλουμε να φέρουμε εις πέρας (π.χ. ο αντιασφαλιστικός νόμος του 2010, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, απομείωση κατώτατων συντάξεων και ΕΚΑΣ) ζητήσαμε την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

“Αυτή θα φέρουμε στη Βουλή το Νοέμβριο, ώστε να μην υπάρχουν συντάξεις – φιλοδωρήματα και οι νυν εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα εργασιακά υπογράμμισε ότι “αντίθετα με το παρελθόν όπου υπήρχε απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, θα νομοθετήσουμε σύμφωνα με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, όπως λέει το μνημόνιο”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Οι στόχοι της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

 Τον Νοέμβριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ