Μητρόπουλος: Οδεύουμε σε εξαΰλωση των επικουρικών και επιδοματοποίηση των κύριων συντάξεων

Πάμε σε μια εξαΰλωση των επικουρικών και μια επιδοματοποίηση των κύριων συντάξεων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλής και πρώην βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και την Αγγελική Λάζου.

Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα με το μνημόνιο οι επικουρικές συντάξεις δεν είναι εγγυημένες, ενώ στις κύριες συντάξεις αυτό που εγγυάται το μνημόνιο για όλους τους δικαιούχους κύριας σύνταξης, είναι μόνο η βασική σύνταξη. “Από εκεί και πέρα το υπερβάλλον κομμάτι ,το λεγόμενο αναλογικό, το οποίο δεν εγγυάται το κράτος εφεξής και στο διηνεκές, το εγγυούνται μόνο τα ταμεία. Άρα, από το σύνολο των συντάξεων το μόνο που επιτρέπουν οι δανειστές να εγγυηθεί το κράτος είναι η βασική σύνταξη που σήμερα είναι 363,5 ευρώ και δυστυχώς με άλλη ρύθμιση του μνημονίου έχει παγώσει μέχρι τέλη του 2021” τόνισε.

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν πήρε νομιμοποίηση για το τελευταίο μνημόνιο. “Αν προσθέσετε την αποχή, την άκυρη ψήφο, την αντιμνημονιακή ψήφο και την ανεκπροσώπητη εντός κοινοβουλίου που είναι 6,2%, το 63,5 % του λαού με όρους πραγματικής αποτίμησης της λαϊκής ετυμηγορίας, δεν έδωσε νομιμοποίηση”.

“Τι πρέπει να γίνει; Πρέπει το κεφάλαιο της φορολογίας κυρίως όταν αφορά στα μεσοανώτερα και κατώτερα στρώματα και το συνταξιοδοτικό, μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα γρήγορα να ζητήσει πάγωμα ή ακύρωση των δύο κεφαλαίων διότι ο λαός εντός του 2016 δεν μπορεί να εξεύρει 16 δις από φόρους και συντάξεις” πρόσθεσε.

 

 

Διαβάστε επίσης

 Ρωμανιάς: Προσωρινή η δήλωση Κατρούγκαλου ότι δεν θα περικοπούν συντάξεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ