Βάιντμαν: “Ευκαιρία”… εργατικής δύναμης οι μετανάστες

Ως «ευκαιρία» βλέπει την μετανάστευση ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank). Σημειώνει πως  η Γερμανία, αν και σήμερα βρίσκεται σε καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες οικονομική κατάσταση, πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον.

«Λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, η Γερμανία χρειάζεται επιπλέον εργατική δύναμη, προκειμένου να διατηρήσει την ευημερία της. Η μετανάστευση προσφέρει μια ευκαιρία. Και αυτή θα είναι τόσο μεγάλη, όσο επιτυχώς καταφέρουμε οι άνθρωποι που θα μείνουν εδώ να ενταχθούν στην κοινωνία και στην οικονομία», δηλώνει ο Γ. Βάιντμαν στην Sueddeutsche Zeitung.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο την οικονομική κατάσταση της χώρας του, ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης επισημαίνει ότι η ανάπτυξη δεν είναι αυτονόητη και «δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού». Προειδοποιεί επίσης για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή η τωρινή κατάσταση να τελειώσει και ζητά περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επαναλαμβάνοντας την κριτική του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Βάιντμαν τονίζει ότι «όλο αυτό το φθηνό χρήμα δεν μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη και κρύβει με την πάροδο του χρόνου όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την χρηματοοικονομική σταθερότητα».

Δείτε επίσης

Οικονομολόγοι: Οι πρόσφυγες είναι πηγή πλούτου για την Ευρώπη

Γκάμπριελ: Η Ευρώπη καλύφθηκε από ντροπή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ