Ξεκινά το G20 με ελληνο-κινέζικο “μενού” για κρίση και χρέος

Η ελληνική κρίση και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της διήμερης συνάντησης της «αφρόκρεμας» του πλανήτη στο G20 στην Άγκυρα, μαζί με τη νέα κρίση που τροφοδοτεί η διευρυμένη αστάθεια στην Κίνα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC επικαλούμενο την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον, η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας το 2010 αποτέλεσε θέμα ειδικού ενδιαφέροντος για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει ότι στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των κεντρικών τραπεζών  των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών θα συζητηθεί ο τρόπος που θα γίνει η ελάφρυνση χρέους.

Θεωρείται πολύ σημαντικός ο τρόπος που θα γίνει η μείωση, υπογραμμίζει το δημοσίευμα και κάνει αναφορά σε ένα σημείωμα που εξέδωσε το ΔΝΤ την Τρίτη στο οποίο προειδοποιούσε πως μολονότι η αντίδραση των αγορών ήταν περιορισμένη κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις, η οικονομική πίεση θα μπορούσε να επανεμφανιστεί στην Ευρωζώνη, αν το «νέο» σχέδιο διάσωσης δεν εφαρμοστεί εξαιτίας της «πολιτικής αβεβαιότητας ή της μεταρρυθμιστικής κόπωσης».

Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος θα κορυφωθεί σε σχεδόν 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια, η Γερμανία φαίνεται να αποδέχεται μόνο την παράταση της διάρκειας των δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα από την πλευρά της θέλει παρεμβάσεις και στα επιτόκια δανεισμού. 

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Δείτε επίσης

Bloomberg: Ποιος ποντάρει τώρα τις προοπτικές του στην Κίνα;

Το “λάθος” του ΔΝΤ για την… ανάκαμψη

Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών: Θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ