Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών: Θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Το ΔΝΤ και οι άλλοι δανειστές θα συμφωνήσουν σε ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, εκτιμά ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιενς Σπαν, επιτρέποντας στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας.

Μιλώντας στο Bloomberg, είπε: «Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν (στο σχήμα), καθώς και με οικονομική βοήθεια, αλλά πρέπει και πάλι να διαπραγματευτούμε την ελάφρυνση χρέους» είπε ο Σπαν. «Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε μια λύση» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων».

Μια αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος συνεχίζει να είναι απαραίτητη και «δεν θα είναι εύκολη», τόνισε σχολιάζοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει «ένας πολύ ισχυρός ηγέτης για μεταρρυθμίσεις» εάν κερδίσει την επανεκλογή του αυτό το μήνα.

«Μετά από τρεις εβδομάδες κλειστών τραπεζών στην Ελλάδα, όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη» επισήμανε.

Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προκάτοχοί της και να προωθήσει την αναμόρφωση της οικονομίας, είπε ο Σπαν, που είναι μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

 

Δείτε επίσης

SZ: Τα αριθμητικά κόλπα του ΔΝΤ

Θέμα ελληνικού χρέους θα θέσουν οι ΗΠΑ στην G20

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ