Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλα τα κρέατα

Την εγκύκλιο για την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στα βρώσιμα κρέατα, παραπροϊόντα σφαγίων και παρασκευάσματα κρεάτων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται πλέον όλα ανεξαιρέτως τα κρέατα, καθώς και τα παρασκευάσματα κρεάτων, τα οποία είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

Ως εκ τούτου, σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται πλέον βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, κρέατα βοοειδών και βρώσιμα παραπροϊόντα σφαγίων.

Κατά συνέπεια, όσον αφορά τα βρώσιμα κρέατα και παρασκευάσματα κρεάτων, στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται εφεξής οι ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων:

Κρέατα από όλα τα είδη ζώων και πτηνών που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2 του Κοινού Δασμολογίου (βοοειδή, χοιροειδή, αιγοειδή, από πετεινούς, κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες, κουνέλια, λαγούς κ.λ.π), νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, ανεξαρτήτως του τρόπου που παρουσιάζονται (σε ολόκληρα ή μισά σφάγια, σε τεμάχια, με ή χωρίς εντόσθια, με ή χωρίς κόκαλα, κλπ.).

Δείτε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

 

Δείτε επίσης:

ΕΣΠΑ – Τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ