Η δίνη στην Κίνα… ρουφά και την Ευρώπη

Η δίνη της Κίνας ρουφά και την ευρωζώνη που πασχίζει να ανακάμψει αναιμικά στη σκιά της ελληνικής κρίσης με τα χρηματιστήρια να βουλιάζουν.

Το ελληνικό χρηματιστήριο υποχωρεί 3,4% στις 613 μονάδες

Με μεγάλη πτώση άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αμέσως μετά την κατάρρευση των ασιατικών αγορών εξαιτίας των σοβαρών ανησυχιών για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 2,62% καταγράφοντας απώλειες 162,38 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 6.025,27 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με πτώση 3,57%, με απώλειες 165,51 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 4.465,48 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 3,15% και διαμορφώθηκε στις 9.805,72 μονάδες, περνώντας εκ νέου κάτω από το όριο των 10.000 μονάδων για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο δείκτης MDax κατέγραψε απώλειες 3,60% και διαμορφώθηκε στις 18.645,43 μονάδες.

Κυρίαρχη τάση στις ροές κεφαλαίων κατά το τελευταίο έτος είναι η έξοδος από τις αναδυόμενες αγορές που υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 1 τρισ. δολάρια αθροιστικά κατά τους τελευταίους 13 μήνες. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο των 480 δισ. δολ. που έφυγε από τις αναδυόμενες κατά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.

Δυο στους τρεις διαχειριστές κεφαλαίων που ερωτήθηκαν περιμένουν πλέον πολύ χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και χαμηλότερο πληθωρισμό. Αυτά σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 202 μεγάλων ξένων fund manager με συνολικά κεφάλαια υπό άμεση διαχείριση ύψους 574 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποίησε η Bank of America Merrill Lynch.

 

Δείτε επίσης

15 φορές το ελληνικό χρέος χάθηκε στις αγορές μέσω Κίνας

Η νόσος του “κινέζικου δράκου” πιο βαριά από της Ελλάδας

“Μαξιλάρια” στην κατρακύλα της Κίνας… αλά ελληνικά

Έξι “Ελλάδες”… έφυγαν από την Ασία λόγω Κίνας

FT: Γιατί η Κίνα τρομάζει περισσότερο τον Ντράγκι από την Ελλάδα

FT: Το Grexit φοβούνταν από την Κίνα το βρήκαν – ΦΩΤΟ

Πτώση στην ευρω-παραγωγή στη σκιά της κρίσης από την Αθήνα έως το Πεκίνο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις για το ελληνικό χρέος

Η βουτιά στο “ζωώδες ένστικτο” της Ελλάδας των μνημονίων – ΦΩΤΟ

11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του παγκόσμιου πλούτου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ