Το βράδυ η απόφαση του ESM για εκταμίευση της δόσης των 13 δισ. ευρώ

Στις 7 το βράδυ (8 ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφασίσει για το πρόγραμμα του ΕΜΣ για την Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε o ESM, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter.

 Το πρόγραμμα θα καλύπτει την Ελλάδα χρηματοδοτικά για την επόμενη τριετία και σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή θα αφορά ένα συνολικό ποσό έως 86 δισ. ευρώ.

Η πρώτη δόση θα ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποδόσεις: Η πρώτη υποδόση, ύψους 10 δισ. ευρώ, θα καταστεί διαθέσιμη άμεσα σε ξεχωριστό λογαριασμό του ΕΜΣ, για την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών.

Η δεύτερη υποδόση των 16 δισ. ευρώ, θα εκταμιευθεί σταδιακά, με την πρώτη εκταμίευση (13 δισ. ευρώ) να προβλέπεται για αύριο 20 Αυγούστου και να ακολουθούν τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ το φθινόπωρο, εφόσον εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα που βασίζονται σε μέτρα του νέου προγράμματος και που θα εξειδικευθούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Διαβάστε επίσης:

Die Welt: Πιθανή συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση των ελληνικών τραπεζών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ