Σάλος από την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Πολιτισμού… κλέβει την εφορία

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του οργίου φοροδιαφυγής από τους ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (αντίστοιχη του ΣΔΟΕ) την Τετάρτη στο κατάστημα (Πωλητήριο) που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι υπάλληλοι του καταστήματος (δηλαδή, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού) δεν έκοψαν ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής. Όμως, ακόμη κι εάν έκοβαν ουδεμία διαφορά θα υπήρχε διότι, όπως αποκαλύφθηκε στο τέλος του ελέγχου, η ταμειακή μηχανή δεν ήταν… δηλωμένη στην Εφορία.

Ξυδάκης: Μηδενική ανοχή για όσους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον

Το επίσημο πόρισμα των φορολογικών αρχών περιμένει το υπουργείο Πολιτισμού, για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του, μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs, σύμφωνα με το οποίο στο πωλητήριο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια μια ολόκληρης ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής, ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.

«Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Εξάλλου, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) με ανακοίνωσή της ζητά ο έλεγχος να γίνει προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «ώστε οι ευθύνες, αν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ