Guardian: H Αθήνα αποδέχθηκε λιτότητα για να αποφύγει Grexit

Υποχώρησε τελικά και συνθηκολόγησε η ελληνική κυβέρνηση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών, αναφέρει σχόλιο στο Guardian και το αποτέλεσμα είναι προφανές: νέα σκληρή λιτότητα, ελαφριά μείωση χρέους και πάνω κυρίως ελπίδα ότι θα υπογραφεί η συμφωνία την Κυριακή.

Το πακέτο αναμένεται να περάσει από την ελληνική Βουλή και αναμένονται αντιδράσεις από την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε αναφανδόν υπέρ του «Όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα και ζητούσε διαγραφή χρέους.

Το κείμενο, 13 σελίδων, λέει ο Guardian με όλα τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις αγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα περίπου 53 δισ. ευρώ από τους δανειστές.

Το σχόλιο κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος, όπως αναφέρει, έχει με το μέρος του περίπου 70 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και μέχρι τώρα έχει διατηρήσει σκληρή γραμμή έναντι των μνημονίων και της λιτότητας.

Από τις Βρυξέλλες, θέλοντας να καταδείξουν το επείγον του πράγματος, αναφέρουν πως ακόμη και αν υπογραφεί η συμφωνία είναι βέβαιο πως θα σταλεί επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα με τρόφιμα και φάρμακα – κυρίως στις μεγάλες πόλεις που παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής έρχεται μετά από μπαράζ εκβιασμων για Grexit με την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού με τη θηλιά της ΕΚΤ και του Eurogroup να σφίγγει διαρκώς… στα ΑΤΜ.

Δείτε επίσης

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

O ρόλος του Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ στη σύνταξη της πρότασης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ