Βαρουφάκης: Εγώ και η γυναίκα μου δεν βγάλαμε χρήματα από το ΑΤΜ – ΒΙΝΤΕΟ

«Εγώ και η γυναίκα μου ίσως είμαστε οι μόνοι που δεν σηκώσαμε λεφτά από ΑΤΜ, διότι το θεωρούσαμε κάτι το απρεπές» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν μπορεί να τραβήξει λεφτά από λογαριασμό του εξωτερικού, απάντησε: «Αυτό είναι κάτι προσωπικό ας μην το προσωποποιούμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως προτίθεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός επιλέξει το «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν επικρατήσει το ναι, δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρας το βράδυ».Ωστόσο εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει οποιοδήποτε αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση του Χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους».

«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι, όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε» είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους».

 

Δείτε το βίντεο του Star:

Πηγή: bloomberg.com, STAR, ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης στο bloomberg: Αν βγει «ναι» θα παραιτηθώ

Ο Σπίγκελ για τον Βαρουφάκη: Είπε μόλις ότι θα παραιτηθεί αν βγει “Ναι” στο δημοψήφισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ