Πίσω από την Ελλάδα κρύβεται μια αναιμική ευρωζώνη

Την ώρα που οι δανειστές είναι στα «κάγκελα» απέναντι στην Ελλάδα, η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη παραμένει αναιμική.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη παραμένει αδύναμος, παρά τη μικρή του αύξηση τον Ιούνιο, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τις ελληνικές συνομιλίες επηρεάζει όλη τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Markit.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit για τον Ιούνιο, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) για τον τομέα μεταποίησης διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα σε υψηλό 14 μηνών στις 52,5 μονάδες, από το 52,2 του Μαΐου.

Η τιμή, που παρέμεινε πάνω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε πριν κλιμακωθούν οι ανησυχίες για την Ελλάδα.

«Ο συνολικός ρυθμός επέκτασης παραμένει άτονος παρά εντυπωσιακός. Αυτό ίσως να μην αποτελεί έκπληξη δεδομένου του υψηλού βαθμού αβεβαιότητας που περιβάλλει τις συνομιλίες για την Ελλάδα που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του μήνα», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

 

Δείτε επίσης

Reuters: Δύσκολο να αποδεχθούν οι δανειστές τη νέα πρόταση Τσίρπα

Σέλινγκ: Η νέα ελληνική πρόταση είναι πολύ κοντά στην πρόταση των θεσμών

Συνεχίζεται η πτώση στην ελληνική βιομηχανική παραγωγή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ