Ο Σχοινάς για την επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ χθες το βράδυ και ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ, αφού μίλησε με τον Πρόεδρο του Eurogroup, εξήγησε τι μορφή θα μπορούσε να έχει μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής ώστε να την εξετάσει το Eurogroup» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και πρόσθεσε:

«Αυτό θα απαιτούσε μία κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση την οποία ζήτησε να δει ο Πρόεδρος Γιούνκερ πριν από τα μεσάνυχτα, χθες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει καταγραφεί τέτοια κίνηση και ο χρόνος τώρα στενεύει».

«Οι παράμετροι μίας συνολικής συμφωνίας ακόμα και της τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκαν και μπορώ να τις επαναλάβω:

Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί τις προτάσεις που κατατέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και παρουσιάστηκαν χθες εδώ από τον Πρόεδρο και δημοσιοποιήθηκαν από την Κομισιόν το πρωί του Σαββάτου και η κυβέρνηση να στηρίξει το ‘ΝΑΙ’ για αυτές τις προτάσεις.

Δεύτερον, άλλη μία παράμετρος αυτής της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο θα ήταν η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και της βιωσιμότητας του χρέους.

Τέλος η συνολική αυτή συμφωνία να συνοδευτεί από το σχέδιο της Κομισιόν για την απασχόληση και την ανάπτυξη που, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος χθες, θα μπορούσε να φθάσει στο συνολικό ποσό των 35 δις ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς. 

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Διαβάστε επίσης:

 Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Γιούνκερ – Ντράγκι – Σουλτς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ