“Ένα New Deal χρειάζεστε…”

“Υποστήκαμε τραυματισμό” είναι ο τίτλος που δίνει η βελγική εφημερίδα Le Soir στη συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και πρωθυπουργού του Βελγίου από το 1979 έως το 1992, Βίλφριντ Μάρτενς, που δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της, και αναφέρεται στη χρεωκοπία της Ελλάδας και στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη 10η Μαΐου 2010, όταν η Ελλάδα κινδύνεψε να βυθιστεί. Τότε, είμαστε με το ΕΛΚ στο Βίλνιους. Από εκείνο το σημείο και μετά, η κατάσταση ήταν τρομερή. Υποστήκαμε έναν τραυματισμό, που δεν υπήρχε κατά τη δεκαετία του 1980 και που απειλεί την τεράστια δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια” λέει ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

Στη συνέντευξη, ο Βίλφριντ Μάρτενς αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη μέχρι σήμερα διαχείριση της κρίσης χρέους, στις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον, αλλά και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στο Βέλγιο.


Υπογραμμίζει πως “πάντοτε, είχα την πεποίθηση ότι πρέπει να συνδέουμε τις περιόδους κρίσης με κοινές απαντήσεις που είναι σε θέση να φέρουν και πάλι την ελπίδα. Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται ένας ενισχυμένος συντονισμός των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών. Εκείνο που χρειάζεται, επίσης, είναι ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης, ένα “New Deal”, καθώς και ένα ανθρώπινο πρόσωπο, όπως εκείνο που αντιπροσώπευε ο Ζακ Ντελόρ. Η ΕΕ δεν είναι μία τεχνοκρατική υπόθεση”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ