Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα

Στα επίπεδα της Παρασκευής άφησε αμετάβλητο η ΕΚΤ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας, μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της.

Aπό την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει ότι: «Η Τράπεζα της Ελλάδας, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής της.

Μετά από την απόφαση αυτή της ΕΚΤ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας η οποία θα ξεκινήσει σε μισή ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:

Αμετάβλητο αφήνει τον ELA η ΕΚΤ για τις τράπεζες

Λεπτό προς λεπτό οι ραγδαίες εξελίξεις – Αμετάβλητος ο ELA – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ