Βαρουφάκης: Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν έχει σχέση με την έξοδο μας από το ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

«Το πακέτο που μας πρότειναν ήταν βαθιά υφεσιακό. Μετέθεταν τα βάρη σε εκείνους που δεν είχαν να πληρώσουν», υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup και πρόσθεσε: «Αυτό που μας προτάθηκε για 5μηνη παράταση δεν περιελάμβανε ελπίδα Απορρίψαμε την πρόταση γιατί θα μας έβαζε στο περιθώριο Η συμφωνία δεν ήταν βιώσιμη. Δεν θα περνούσε από την Βουλή».

«Οι θεσμοί δεν σεβάστηκαν ποτέ τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Η απόρριψη επέκτασης του προγράμματος για το δημοψήφισμα κάνει μόνιμο κακό στην αξιοπιστία του Εurogroup. Αν ο ελληνικός λαός ήθελε να υπογράψουμε θα το κάναμε, με ότι αυτό κι αν σήμαινε. Αν υπάρξει αλλαγή στην πρόταση θα μπορούσαμε να συστήσουμε στους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης των δανειστών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βαρουφάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

-Ήταν Απόφαση του Ντάισελμπλουμ να μην προσκληθούμε στο δεύτερο μέρος του Eurogroup.

-Προσφέρουμε πέντε μήνες τώρα λύσεις στην αντίπερα όχθη. Η αντίπερα όχθη πρέπει να αρχίσει να προσφέρει κι εκείνη λύσεις

-Δεν υπάρχουν διατάξεις για έξοδο από την ευρωζώνη

-Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι ναι ή όχι σε αυτές τις προτάσεις .Δεν έχει σχέση με την έξοδό μας από το ευρώ

-Πασχίζουμε για συμφωνία έως την ύστατη στιγμή. Αν υπάρξει συμφωνία θα πούμε στον ελληνικό λαό, η άποψή μας είναι να ψηφίσει «ναι»

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Tο Eurogroup κλείνει την πόρτα στον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ